TempCook 476

Hygienické s vysokoteplotní- tepelnou ochranou, 100% nepropustnost vůči kapalině- pro pohostinský průmysl

Tepelná ochrana

Speciální přednosti

  • Tepelná ochrana do 250°C* (* od 150 °C může výrobek ztuhnout a může dojít ke změně barvy, aniž by se snížila účinnost rukavic.)
  • Odolnost proti olejům, tukům a hlavním čisticím prostředkům
  • Bílé/krémové barevné kódování splňuje standardy odívání v pohostinském průmyslu
  • Bez silikonu k zabránění vzniku stop a defektů na plechu a skle před lakováním

Speciální vlastnosti

Dlouhá manžeta (45 cm) pro ochranu předloktí při manipulaci s horkým nádobím.

Použití

Potravinářský průmysl

  • Předvařování

Místní správa (Veřejné Stravování)

  • Vyjímání jídel z trouby (vlhké nebo suché)
  • Vyjímání předmětů z autoklávu nebo parní trouby

Pohostinský průmysl

  • Vyjímání nádobí z ohřívacích trub

Pekárny

  • Vyjímání pekařských plechů z trub

Normy

  • Ochrana vůči mechanickým rizikům EN 388 4443D
  • Type A Specifická chemická ochrana EN 374 AFGJOT
  • Ochrana vůči mikroorganismům EN 374
  • Ochrana proti tepelným rizikům EN 407 X2XXXX
  • Ochrana proti chladu EN 511 111
Alimentarity

Vhodné pro potravinářské použití se všemi druhy potravin v souladu s Evropským nařízením (ES) 1935/2004.

Detail výrobku

Materiál Nitril
Barva Bílý
Vnitřní úprava Pletená tepelná ochrana
Vnější úprava Reliéfní povrch
Délka (cm) 45
Velikost 7 9 10
Balení 1 pár/sáček
6 párů/krabice

Tabulka potravin

Celková klasifikace pro styk s potravinami

Nápoje Nealkoholické nápoje nebo alkoholické nápoje s obsahem alkoholu nepřesahujícím 6 % obj. čiré
Nealkoholické nápoje nebo alkoholické nápoje s obsahem alkoholu nepřesahujícím 6 % obj. neprůhledné
Alkoholické nápoje s obsahem alkoholu mezi  6 % až 20%
Alkoholické nápoje s obsahem alkoholu nad 20%
Obiloviny, škrob, cukr, čokoláda a vedlejší produkty Škrob, obiloviny, hladká a hrubá mouka, suché těstoviny, například makarony, špagety a podobné výrobky a čerstvé těstoviny
Sušenky, pečivo, koláče a jiné pekařské výrobky, sušené, cukrové a cukrářské výrobky v pevné formě; bez mastných látek
Sušenky, pečivo, koláče a jiné pekařské výrobky a cukrářské výrobky v pevné formě; s mastnými látkami, čokoládou, náhražkami a výrobky s polevou
Cukrářské výrobky ve vlhké pastovité formě
Melasa, cukrové sirupy, med
Cukrářské výrobky s mastnými látkami na povrchu
Ovoce, zelenina a vedlejší produkty Ovoce celé, čerstvé nebo chlazené, neloupané; ovoce sušené nebo dehydrované; ořechy vyloupané a pražené
Zelenina čerstvá, loupaná nebo nařezaná
Zpracováváno: řezané ve formě pyré, pasty nebo konzervované ve vodném prostředí, včetně nakládaných a v slaném nálevu
Zpracovaná v alkoholickém prostředí
Zelenina konzervovaná v olejovém prostředí
Ovoce konzervované v olejovém prostředí
Ořechy v podobě pasty nebo pomazánky
Tuky a oleje Živočišné nebo rostlinné, přírodní nebo zpracované
Emulze vodné v oleji (ztužený tuk, máslo)
Produkty živočišného původu a vejce Korýši a měkkýši, kteří nemají přirozené ochranné schránky, konzervované ryby ve vodném prostředí
Korýši a měkkýši, kteří nemají přirozené ochranné schránky, konzervované ryby v olejovém prostředí, masné výrobky marinované v olejovém prostředí
Korýši a měkkýši čerství v ulitě
Ryby čerstvé, chlazené, solené, uzené nebo v podobě pasty
Maso všech živočišných druhů, čerstvé, chlazené, solené, uzené nebo v podobě pasty či pomazánky
Maso konzervované nebo částečně konzervované ve vodném prostředí
Maso konzervované nebo částečně konzervované v olejovém prostředí
Vejce a vaječné žloutky a bílky v práškové nebo sušené nebo mražené podobě
Vejce a vaječné žloutky a bílky v tekuté nebo vařené podobě
Mlékárenské výrobky Mléko plnotučné, odtučněné nebo částečně sušené
Mléko kysané (jogurt, podmáslí), smetana a zakysaná smetana
Sýry přírodní bez kůry nebo s jedlou kůrou a tavené sýry
Sýry celé s nepoživatelným obalem
Sýry zpracované (měkké), sýry konzervované ve vodném prostředí (mozzarella apod.)
Sýry konzervované v olejovém prostředí
Mléko sušené včetně kojeneckého
Dresinky Omáčky vodné povahy
Omáčky tukové povahy (např. majonézy, salátové zálivky)
Hořčice
Ocet
Kombinované připravené potraviny Sendviče, opékaný chléb, pizza obsahující různé typy potravin, s látkami tukové povahy na povrchu
Sendviče, opékaný chléb, pizza obsahující různé typy potravin, bez látek tukové povahy na povrchu
Polévky a omáčky v prášku nebo sušené, s látkami tukové povahy (včetně kvasnic)
Polévky a omáčky v prášku nebo sušené, avšak bez látek tukové povahy (včetně kvasnic)
Polévky a omáčky v jakékoliv jiné podobě, s látkami tukové povahy (včetně kvasnic)
Polévky a omáčky v jakékoliv jiné podobě, avšak bez látek tukové povahy (včetně kvasnic)
Potraviny rostlinného původu smažené nebo pražené (smažené brambory, zelenina či ovoce v těstíčku atd.)
Potraviny živočišného původu smažené nebo pražené
Ostatní Potraviny sušené s látkami tukové povahy na povrchu
Potraviny sušené bez látek tukové povahy na povrchu
Byliny, koření, aromatické byliny, káva a kávové náhražky, v granulích nebo v prášku
Koření a chuťové přísady v olejovém prostředí
Kakaový prášek
Kakaová pasta
Koncentrované extrakty s obsahem alkoholu 6 % obj. nebo vyšším
Zmrazené nebo hluboce zmrazené potraviny
Zmrzliny

Chemická tabulka

Celkové hodnocení chemické ochrany

Hodnocení ochrany je definováno s ohledem na propustnost i degradaci, abychom Vám poskytli komplexní návod k použití našich rukavic na ochranu proti specifickým chemickým látkám.

Význam barev:

Použití pro vysoké chemické namáhání nebo plný kontakt s chemikáliemi, omezený dobou průniku v pracovním dni.
Použití pro opakovaný kontakt s chemikálií, omezené celkovou expozicí, např. kumulativní doba průniku v jednom pracovním dni.
Pouze ochrana proti potřísnění, při vystavení chemickému působení rukavice vyhoďte a bez odkladu si vezměte nové.
Nedoporučeno, tyto rukavice jsou považovány za vhodné pro práci s touto chemikálií.
NT: Netestováno
NA: Nelze aplikovat, nebylo testováno kompletně (pouze výsledky týkající se degradace NEBO propustnosti)

Při výběru rukavice nelze vycházet pouze z údajů z chemické zkoušky a celkové klasifikace chemické ochrany. Skutečné podmínky při používání mohou změnit chování rukavice tak, že se bude lišit od chování v kontrolovaných podmínkách laboratorních zkoušek. Dopad na chování rukavic

Chemický produkt CAS # Doba k průniku
(minuty)
Prostupnost Standard Degradace Hodnocení
Butylacetát 99% 123-86-4 78 3 EN 374-3:2003 NT
NA
Diethylamin 98% 109-89-7 53 2 EN 16523-1:2015 1
-
Ethylacetát 99% 141-78-6 27 1 EN 16523-1:2015 NT
NA
Fenylethylen 99% 100-42-5 36 2 EN 16523-1:2015 NT
NA
Formaldehyd 37% 50-00-0 480 6 EN 16523-1:2015 3
++
Heptan 99% 142-82-5 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Hydroxid amonný 25% 1336-21-6 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Hydroxid sodný 40% 1310-73-2 480 6 EN 16523-1:2015 NT
NA
Kyselina chlorovodíková 10% 7647-01-0 480 6 EN 374-3:2003 NT
NA
Kyselina chlorovodíková 35% 7647-01-0 480 6 EN 374-3:2003 NT
NA
Kyselina sírová 96% 7664-93-9 243 5 EN 16523-1:2015 NT
NA
Methanol 99% 67-56-1 122 4 EN 16523-1:2015 NT
NA
Peroxid vodíku 30% 7722-84-1 480 6 EN 16523-1:2015 NT
NA
Sirouhlík 99% 75-15-0 20 1 EN 16523-1:2015 NT
NA
Toluen 99% 108-88-3 51 2 EN 16523-1:2015 1
-

* nenormovaný výsledek

Více rukavic

TempDex 720
Tepelná ochrana

TempDex 720

Obratnost a odolnost proti proříznutí při optimální tepelné ochraně

TempDex 710
Tepelná ochrana

TempDex 710

Vysoká obratnost a tepelná ochrana

TempTec 332
Tepelná ochrana

TempTec 332

Dvouvrstvá- rukavice s tepelnou izolací a kombinovanou- chemickou odolností