Jednorázové rukavice

Solo 997

Vynikající mechanická odolnost, ideální v olejovém prostředí

  • Type B Specifická chemická ochrana EN 374 JKT
  • Ochrana vůči mikroorganismům EN 374 VIRUS
  • Alimentarity

    Vhodné pro potravinářské použití se všemi druhy potravin v souladu s Evropským nařízením (ES) 1935/2004.

Pohodlí

  • Vynikající obratnost díky flexibilitě a snížení tloušťky materiálu

Ochrana kůže

  • Doporučeno pro zaolejované průmyslové prostředí

Praktický

  • Nosí se samostatně nebo jako vnější rukavice

Automobilový/strojírenský průmysl

  • Montáž malých olejnatých dílů

Laboratoř

  • Výroba léčiv
  • Příprava léčiv
  • Výzkum, analýza a manipulace s přesnými díly

Letecký průmysl

  • Práce s kompozitními materiály (pryskyřice)

Materiál Nitril
Barva modrý
Vnitřní úprava Chlorovaná
Vnější úprava Hladká se zrnitými konecky prstu
Délka (cm) 24
Tlouštka (mm) 0.10
Velikost 6 7 8 9
Balení 100 rukavic/balení
1000 rukavic/krabice
AQL 1.5

Celková klasifikace pro styk s potravinami

Nápoje Nealkoholické nápoje nebo alkoholické nápoje s obsahem alkoholu nepřesahujícím 6 % obj. čiré
Nealkoholické nápoje nebo alkoholické nápoje s obsahem alkoholu nepřesahujícím 6 % obj. neprůhledné
Alkoholické nápoje s obsahem alkoholu mezi  6 % až 20%
Alkoholické nápoje s obsahem alkoholu nad 20%
Obiloviny, škrob, cukr, čokoláda a vedlejší produkty Škrob, obiloviny, hladká a hrubá mouka, suché těstoviny, například makarony, špagety a podobné výrobky a čerstvé těstoviny
Sušenky, pečivo, koláče a jiné pekařské výrobky, sušené, cukrové a cukrářské výrobky v pevné formě; bez mastných látek
Sušenky, pečivo, koláče a jiné pekařské výrobky a cukrářské výrobky v pevné formě; s mastnými látkami, čokoládou, náhražkami a výrobky s polevou
Cukrářské výrobky ve vlhké pastovité formě
Melasa, cukrové sirupy, med
Cukrářské výrobky s mastnými látkami na povrchu
Ovoce, zelenina a vedlejší produkty Ovoce celé, čerstvé nebo chlazené, neloupané; ovoce sušené nebo dehydrované; ořechy vyloupané a pražené
Zelenina čerstvá, loupaná nebo nařezaná
Zpracováváno: řezané ve formě pyré, pasty nebo konzervované ve vodném prostředí, včetně nakládaných a v slaném nálevu
Zpracovaná v alkoholickém prostředí
Zelenina konzervovaná v olejovém prostředí
Ovoce konzervované v olejovém prostředí
Ořechy v podobě pasty nebo pomazánky
Tuky a oleje Živočišné nebo rostlinné, přírodní nebo zpracované
Emulze vodné v oleji (ztužený tuk, máslo)
Produkty živočišného původu a vejce Korýši a měkkýši, kteří nemají přirozené ochranné schránky, konzervované ryby ve vodném prostředí
Korýši a měkkýši, kteří nemají přirozené ochranné schránky, konzervované ryby v olejovém prostředí, masné výrobky marinované v olejovém prostředí
Korýši a měkkýši čerství v ulitě
Ryby čerstvé, chlazené, solené, uzené nebo v podobě pasty
Maso všech živočišných druhů, čerstvé, chlazené, solené, uzené nebo v podobě pasty či pomazánky
Maso konzervované nebo částečně konzervované ve vodném prostředí
Maso konzervované nebo částečně konzervované v olejovém prostředí
Vejce a vaječné žloutky a bílky v práškové nebo sušené nebo mražené podobě
Vejce a vaječné žloutky a bílky v tekuté nebo vařené podobě
Mlékárenské výrobky Mléko plnotučné, odtučněné nebo částečně sušené
Mléko kysané (jogurt, podmáslí), smetana a zakysaná smetana
Sýry přírodní bez kůry nebo s jedlou kůrou a tavené sýry
Sýry celé s nepoživatelným obalem
Sýry zpracované (měkké), sýry konzervované ve vodném prostředí (mozzarella apod.)
Sýry konzervované v olejovém prostředí
Mléko sušené včetně kojeneckého
Dresinky Omáčky vodné povahy
Omáčky tukové povahy (např. majonézy, salátové zálivky)
Hořčice
Ocet
Kombinované připravené potraviny Sendviče, opékaný chléb, pizza obsahující různé typy potravin, s látkami tukové povahy na povrchu
Sendviče, opékaný chléb, pizza obsahující různé typy potravin, bez látek tukové povahy na povrchu
Polévky a omáčky v prášku nebo sušené, s látkami tukové povahy (včetně kvasnic)
Polévky a omáčky v prášku nebo sušené, avšak bez látek tukové povahy (včetně kvasnic)
Polévky a omáčky v jakékoliv jiné podobě, s látkami tukové povahy (včetně kvasnic)
Polévky a omáčky v jakékoliv jiné podobě, avšak bez látek tukové povahy (včetně kvasnic)
Potraviny rostlinného původu smažené nebo pražené (smažené brambory, zelenina či ovoce v těstíčku atd.)
Potraviny živočišného původu smažené nebo pražené
Ostatní Potraviny sušené s látkami tukové povahy na povrchu
Potraviny sušené bez látek tukové povahy na povrchu
Byliny, koření, aromatické byliny, káva a kávové náhražky, v granulích nebo v prášku
Koření a chuťové přísady v olejovém prostředí
Kakaový prášek
Kakaová pasta
Koncentrované extrakty s obsahem alkoholu 6 % obj. nebo vyšším
Zmrazené nebo hluboce zmrazené potraviny
Zmrzliny

Celkové hodnocení chemické ochrany

 

Hodnocení ochrany je definováno s ohledem na propustnost i degradaci, abychom Vám poskytli komplexní návod k použití našich rukavic na ochranu proti specifickým chemickým látkám.

 

Význam barev:

++
Použití pro vysoké chemické namáhání nebo plný kontakt s chemikáliemi, omezený dobou průniku v pracovním dni.
+
Použití pro opakovaný kontakt s chemikálií, omezené celkovou expozicí, např. kumulativní doba průniku v jednom pracovním dni.
=
Pouze ochrana proti potřísnění, při vystavení chemickému působení rukavice vyhoďte a bez odkladu si vezměte nové.
-
Nedoporučeno, tyto rukavice jsou považovány za vhodné pro práci s touto chemikálií.
NT
NT: Netestováno
NA
NA: Nelze aplikovat, nebylo testováno kompletně (pouze výsledky týkající se degradace NEBO propustnosti)

Při výběru rukavice nelze vycházet pouze z údajů z chemické zkoušky a celkové klasifikace chemické ochrany. Skutečné podmínky při používání mohou změnit chování rukavice tak, že se bude lišit od chování v kontrolovaných podmínkách laboratorních zkoušek. Dopad na chování rukavic

Chemický produkt CAS # Doba k průniku
(minuty)
Prostupnost Standard Degradace Hodnocení
1-butanol 99% 71-36-3 41 2 ASTM F739 NT
NA
1,4-Dioxan 99% 123-91-1 2 0 ASTM F739 NT
NA
2-propanol (isopropanol) 70% 67-63-0 95 3 EN 16523-1:2015 NT
NA
2-propanol (isopropanol) 99% 67-63-0 30 1 ASTM F739 3
=
Aceton 99% 67-64-1 1 0 ASTM F739 1
-
Acetonitril 99% 75-05-8 1 0 ASTM F739 NT
NA
Amylalkohol 99% 71-41-0 69 3 ASTM F739 NT
NA
Chlorid uhličitý 99% 56-23-5 3 0 ASTM F739 NT
NA
Chlornan sodný pentahydrát 5% 10022-70-5 480 6 ASTM F739 NT
NA
Dichlormethan 99% 75-09-2 0 0 ASTM F739 1
-
Diethylamin 98% 109-89-7 1 0 ASTM F739 NT
NA
Dimethylsulfoxid 99% 67-68-5 21 1 ASTM F739 NT
NA
Ethanol 70% 64-17-5 22 1 EN 374-3:2003 NT
NA
Ethanol 95% 64-17-5 4 0 EN 374-3:2003 NT
NA
Fenol 50% 108-95-2 3 0 ASTM F739 NT
NA
Fenol 85% 108-95-2 NT NT NT 1
NA
Formaldehyd 37% 50-00-0 240 5 EN 16523-1:2015 4
++
Heptan 99% 142-82-5 480 6 EN 16523-1:2015 2
+
Hydroxid amonný 29% 1336-21-6 13 1 ASTM F739 4
+
Hydroxid sodný 20% 1310-73-2 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Hydroxid sodný 40% 1310-73-2 480 6 EN 16523-1:2015 2
+
Hydroxid sodný 50% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Kyselina chlorovodíková 10% 7647-01-0 NT NT NT 4
NA
Kyselina chlorovodíková 35% 7647-01-0 53 2 EN 374-3:2003 4
+
Kyselina chlorovodíková 37% 7647-01-0 60 2 ASTM F739 4
+
Kyselina dusičná 50% 7697-37-2 27 1 ASTM F739 1
-
Kyselina fluorovodíková 10% 7664-39-3 NT NT NT 4
NA
Kyselina fluorovodíková 49% 7664-39-3 10 0 ASTM F739 4
=
Kyselina fosforečná 75% 7664-38-2 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina fosforečná 85% 7664-38-2 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina mravenčí 96% 64-18-6 3 0 ASTM F739 NT
NA
Kyselina octová 50% 64-19-7 34 2 ASTM F739 2
=
Kyselina octová 99% 64-19-7 4 0 ASTM F739 NT
NA
Kyselina sírová 10% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina sírová 40% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Kyselina sírová 50% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Methanol 99% 67-56-1 4 0 ASTM F739 3
=
Nafta (ropná) těžká Směs 68551-17-7 107 3 ASTM F739 4
++
Peroxid vodíku 30% 7722-84-1 480 6 EN 16523-1:2015 2
+
Přírodní benzin Směs 8006-61-9 4 0 ASTM F739 NT
NA
Technický benzín Směs 8032-32-4 27 1 ASTM F739 NT
NA
Toluen 99% 108-88-3 1 0 ASTM F739 1
-
Xylen 99% 1330-20-7 2 0 ASTM F739 1
-

* nenormovaný výsledek

Potřebujete pomoc s výběrem správné chemické rukavice?

Objevte náš výběrový nástroj SAFE CHEM pro chemickou ochranu!

Zjistěte více

Chemical comparator

Máte otázku? Kontaktujte nás!

Máte-li otázku, potřebujete vzorek nebo chcete další technické informace o našich rukavicích a jejich použití.

Kontaktujte nás

Více rukavic

Solo 999
Jednorázové rukavice

Solo 999

Vynikající mechanická odolnost, ideální v olejnatých prostředích

Solo black 935 Nové
Jednorázové rukavice

Solo Black 935

Dobrá kombinace obratnosti a pohodlí pro optimální ochranu

Trilites 985 Nové
Jednorázové rukavice

Trilites 985

Tripolymerová směs pro ochranu proti potřísnění chemickými látkami